Creditcard Autorisatie

Pre-autorisatie van je creditcard is een veel voorkomende handeling als je bestellingen of reserveringen plaatst met je creditcard. Voornamelijk hotels maken hier gebruik van om de geldigheid van je creditcard te verifiëren en te controleren.

In sommige gevallen zal er zelfs een bedrag worden vastgehouden (gereserveerd) ter garantie van je reservering. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk per hotel en reservering. Dit moet in de reserverings- en annuleringsvoorwaarden van het hotel staan.

Kredietcontrole

De autorisatie van je creditcard kun je zien als een kredietcontrole. Hiermee krijgt het bedrijf waar je een bestelling of reservering hebt geplaatst zekerheid. De zekerheid dat de creditcard geldig en kredietwaardig is.

Reservering

In enkele gevallen zal er een bedrag op je creditcard worden gereserveerd ter garantie van je bestelling of reservering. De hoogte hiervan varieert per bedrijf. Deze voorzorgsmaatregel wordt vooral toegepast door hotels. Hierdoor beschermen zij zichzelf in het geval je de reservering (te laat) annuleert, of dat je niet op komt dagen (no-show).

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Een reactie plaatsen